Kurs – Slöjda i trä

Slöjda i trä på Himmelsberga – med Jögge Sundqvist

När: Torsdag 19 maj, kl. 08.30 – söndag 22 maj 2016, kl. 15.00

Var: Ölands Museum Himmelsberga

Kontakt: info@olandsmuseum.com

Kursledarens hemsida: Surolle

Antal deltagare: max 14 personer

Inspirerande slöjdkurs med surolle alias Jögge Sundqvist, slöjdare från Västerbotten. Under Jögge Sundqvists erfarna ledning, och när Öland står i sin finaste vårskrud, går vi ut i Mittlandsskogen och letar slöjdämnen till  skedar, slevar, grenhängare, handtag, bärträn eller andra alster. De grundläggande täljgreppen, träkunskap och slipning är självklara ingredienser i denna kreativa och lärorika kurs.

Under den välkände slöjdaren, författaren till inspirerande slöjdböcker och sommarprataren i radions P1, Jögge Sundqvists ledning får vi lära oss hela processen – från att välja slöjdvirke till det färdiga slöjdalstret. Vi låter fantasin flöda och kan låna idéer och inspiration från träföremål i museets samlingar. I kurslokalen på Ölands Museum Himmelsberga får våra alster sin färdiga form och färg.

Vi kommer att leta slöjdvirke i lövskogen omkring Ismantorps borg. I samband med bjuder ”Leva landskap” på en guidning om Mittlandsskogen och dess unika naturvärden samt om den sägenomspunna fornborgen vilken är en av de äldsta järnåldersborgarna på Öland.

Anmälan senast: 8 april 2016 till: info@olandsmuseum.com   Invänta svar från oss innan ni betalar in anmälningsavgiften.

Anmälningsavgift: 500 kr som betalas in på bankgiro 921-3000. Du betraktas som anmäld till kursen när vi har registrerat din betalning av anmälningsavgiften. Vid eventuell avbokning – senast 8/4 2016 – efter erlagd anmälningsavgift återbetalas denna ej om inte läkarintyg uppvisas eller om kursen skulle bli inställd.

Kursavgift: 4250 kr inkl. moms och anmälningsavgift samt slöjdvirke.

Förtäring: för 640 kr inkl. moms får du fika och lunch under kursdagarna. Du kan även ta med egen matsäck om du hellre önskar det.

Logi: ordnar du själv. Det finns flera boendealternativ i omgivningarna och vi   ger gärna tips på logi som passar dig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mittlandsskogen på Öland – ett av norra Europas största sammanhängande lövskogsområden med unika natur- och kulturvärden. Foto: Ann-Charlotte Magnusson

Projektet "Leva landskap" ägs av Borgholms kommun. Ölands Hembygdsförbund är initiativtagare och genomförare av projektet. Statliga bidrag till lokala naturvårdssatsningar är medfinansiär till projektet.

Projektet ”Leva landskap” ägs av Borgholms kommun. Ölands Hembygdsförbund är initiativtagare och genomförare av projektet. Statliga bidrag till lokala naturvårdssatsningar är medfinansiär till projektet.